Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner Museum Hilversum

  • Museum
  • |
  • Partner sinds 22 mei 2012
Museum Hilversum, dé centrale plek in onze mediastad voor regionale kunst, video-exposities, spraakmakende tentoonstellingen en educatieve mogelijkheden. Museum Hilversum is van, voor en dóór Hilversummers. Want als een van de weinige musea in Nederland geeft Museum Hilversum de inwoners niet alleen inspraak in wat er in het museum te zien is, maar wordt via 'crowdsourcing' ook regelmatig de mogelijkheid geboden om eigengemaakte kunst of stukjes regionale geschiedenis (mede) tentoon te stellen.

Museum Hilversum is deels gevestigd in het oorspronkelijke raadhuis van Hilversum. De kern van het markante gebouw op de Kerkbrink is inmiddels al zo'n 250 jaar oud en daarmee één van de oudste gebouwen van Hilversum. Na 1931, toen het nieuwe 'Dudok' gemeentehuis werd geopend, had het gebouw diverse functies, de laatste decennia vooral als museum van lokale kunst en geschiedenis. In 2005 werd het Museum Hilversum uitgebreid met een spectaculaire ronde uitbouw naar ontwerp van architect Hans Ruyssenaars.

Openingstijden & entreeprijzen
Museum Hilversum is op maandag t/m zondag geopend van 11.00 - 17.00 uur en op donderdag van 11.00 - 21.00 uur. Dit zijn de reguliere openingstijden. Op feestdagen kunnen andere openingstijden gelden, raadpleeg daarvoor de website van Museum Hilversum.

Volwassene €5,-
Senior €4,-
Student / Scholier / CJP / CKV €3,-
Groepen vanaf 10 personen €4,-
Combiticket (Raadhuis + Museum) €10,-
Gratis toegang voor Vrienden, kinderen (tot 12 jr) en met Museumkaart.
Elke woensdag is de toegang tot het museum gratis!