Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner Historische Vereniging Wieringen

  • Museum
  • |
  • Partner sinds 22 mei 2012
De vereniging is opgericht op 1 mei 1989 en heeft als doel het verzamelen, bewaren en openbaar maken van de geschiedenis van het eiland. Dit doen we via optekenen van verhalen, gegevens van en over personen, verenigingen, stichtingen, instellingen en bedrijven en fotomateriaal. Daarnaast organiseert de vereniging eens per jaar een lezing, een excursie en tijdens de Flora- en Visserijdagen in Den Oever een fototentoonstelling.
Inmiddels heeft de vereniging diverse boeken uitgegeven over de Wieringer historie en verzorgt de Redactie commissie vier tot vijfmaal per jaar de uitgave Op de Hòògte. De Stamboom commissie organiseert de eerste twee weekenden van oktober het stamboom weekend waar een familie naam wordt behandeld. Menig Wieringer familie heeft de wanden van de Westerlander kerk en later Dorpshuis, versierd. 

Bezoekadres: 
Zorgcentrum Parkzicht
Parkzicht 4a
1777 BC Hippolytushoef

Website: www.historischwieringen.nl  
E-mail secretaris: secretaris@historischwieringen.nl

Openingstijden
Het archief van de vereniging is maandelijks, behalve de zomermaanden, tweemaal geopend voor belangstellenden. Kijk voor de precieze data op de website van de Historische Vereniging Wieringen. Buiten deze openstelling bestaat de mogelijkheid om, na overleg met de commissieleden, op andere tijden het archief te bezoeken.