Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner HollandRoute

  • Museum
  • |
  • Partner sinds 22 mei 2012
De HollandRoute ontsluit erfgoedlocaties van handel, nijverheid, techniek, industrie, waterbeheersing en infrastructuur in de Metropoolregio Amsterdam Landschap - Erfgoed - Recreatie Wat hebben Heineken, De Zaanse Chocoladefabriek, stoomgemaal De Cruquius, NDSM-werf en de Zaanse Schans met elkaar te maken? Het zijn allemaal industriële erfgoedlocaties van de HollandRoute. Het gebied van de HollandRoute is de brede zône rond het Noordzeekanaal, de Zaan, het IJ, het Spaarne en de trekvaart tussen Haarlem en Amsterdam. Verstedelijking, havens, industrie en polderlandschap wisselen elkaar contrastrijk af. De HollandRoute smeedt historisch erfgoed aaneen. Vele markante gebouwen markeren het industriële verleden van het Noordzeekanaalgebied. Met de HollandRoute beschikt de regio over een toeristisch-recreatief routenetwerk dat deze erfgoedlocaties met elkaar verbindt. De HollandRoute is een regionaal project in een belangrijke cultuurhistorische omgeving. Ontsluiten van industrieel erfgoed De HollandRoute is een regionale route in het kader van de internationale European Route of Industrial Heritage (ERIH). ERIH is actief in het benoemen, herbestemmen en ontsluiten van industrieel erfgoed. Zo zijn onder andere fiets- en wandelroutes ontwikkeld in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Ze verbinden locaties die een belangrijke betekenis hebben op het gebied van industriële ontwikkeling. De HollandRoute voert langs een indrukwekkende hoeveelheid industrieel erfgoed rond het Noordzeekanaal. U kunt het gebied verkennen met de auto, te voet of met de boot.

HollandRoute Huis
Het in 2014 geopende HollandRoute Huis is gelegen in het hart van de HollandRoute en vormt een ideaal start- of eindpunt van een bezoek aan de HollandRoute. Er zijn diverse tentoonstellingen te zien.

Openingstijden & entreeprijzen
Van 1 april tot 1 oktober is het HollandRoute Huis geopend op dinsdag t/m zondag van 12.00 - 17.00 uur. Van 1 oktober tot 1 april geopend op zaterdag en zondag van 12.00 - 17.00 uur. Dit zijn de reguliere openingstijden. Op feestdagen kunnen andere openingstijden gelden, raadpleeg daarvoor de website van HollandRoute Huis.