Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner Dudok Architectuur Centrum

  • Museum
  • |
  • Partner sinds 29 maart 2017
Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) is het centrum voor architectuur, stedenbouw en ruimtelijk erfgoed in Hilversum. Het Centrum organiseert rondleidingen door het Raadhuis, excursies in de stad en debatten, lezingen en manifestaties. Het DAC is gevestigd in het Raadhuis in Hilversum.

Het Raadhuis (1931) is het hoogtepunt van het werk van Willem Marinus Dudok. Door zijn compositie van horizontale en verticale strakke volumes, is het een gebouw als een monumentale sculptuur. Even indrukwekkend als het exterieur is ook het interieur: een samenspel van ruimte, vormgeving, inrichting, licht, kleur en materialen. In het souterrain van dit inmiddels wereldberoemde Raadhuis is het Dudok Architectuur Centrum (DAC) gevestigd, waar een expositie een uitgebreid beeld geeft van het leven en werk van Dudok, die op 1 juli 1915 in dienst trad bij de gemeente Hilversum.

Rondleidingen Raadhuis
Vanuit de expositieruimte verzorgt een team ervaren en enthousiaste gidsen rondleidingen door het Raadhuis op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 13.30 uur (aanmelden niet nodig) Daarnaast vinden deze rondleidingen voor zowel nationale als internationale groepen plaats op aanvraag. De gidsen vertellen de leukste wetenswaardigheden over Dudok en nemen de bezoekers mee naar de bijzondere en grotendeels authentieke ruimtes van dit inmiddels wereldberoemde rijksmonument. Onderdeel van de rondleiding is de beklimming van de 47 meter hoge toren. Als het helder weer is, biedt de toren een prachtig uitzicht tot wel 30 km.

Rondleidingen architectuur in Hilversum
Naast de reguliere rondleidingen door het Raadhuis, verzorgt het DAC ook rondleidingen en excursies langs gebouwen van Dudok en/of andere architecten in Hilversum. Het DAC biedt daarvoor zowel wandelingen aan als fietstochten en bustours.