Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Oneindig Noord-Holland op de radio


De Brits-Russische Expeditie en het Amstelland

Stem op 6 juni af op NH Radio en zet het volume lekker ver open, dan komt Oneindig Noord-Holland je huiskamer binnen! Tijdens het radioprogramma 'NH Tot Twaalf' vertelt Stef Lokin tussen 10:00 en 10:30 uur over het Amstelland en de Brits-Russische Expeditie in Noord-Holland van 1799.

Amstelland

Op zondag 11 juni vindt de elfde Amstellanddag plaats. Op deze dag, die als doel heeft om meer aandacht te krijgen voor het prachtige groene gebied waar de Amstel doorheen slingert, kun je vijftig locaties bezoeken. Maar hoe zit het eigenlijk met dat Amstelland? Waar ontspringt de Amstel en hoe zit het met dat gekanaliseerde gedeelte aan het einde? Waar stond het huis van de Van Amstels, en waarom vind je er een Joodse begraafplaats?

Brits-Russische Expeditie van 1799

In Huis van Hilde, het archeologiecentrum in Castricum, is momenteel de tentoonstelling 'Cold Cases. Speurwerk in de archeologie' te zien. Drie lichamen van een Nederlandse, een Engelse en een Russische soldaat vertellen het verhaal van de Brits-Russische Expeditie van 1799 in Noord-Holland, die deel uitmaakte van de Tweede Coalitieoorlog. Er werd een wrede strijd uitgevochten op de Hollandse bodem en naast mensen waren ook de molens en de polders niet veilig. Hoe zat het ook alweer met die strijd?

Gemist?

Niet thuis of helemaal vergeten? Niet getreurd! Je kunt de uitzending hier terugluisteren!

Gerelateerde verhalen: Strijden met een Franse slagPolders blank tijdens de invasie van 1799Legerbende verwoest huis Van AemstelVerbrande molens tijdens de invasie van 1799Beth Haim: Internationaal beroemde begraafplaatsVaart uit tijd van verveningEen wrede vergeten oorlog op Noord-Hollandse bodem

Automatisch gerelateerde verhalen: Strijden met een Franse slagPolders blank tijdens de invasie van 1799Legerbende verwoest huis Van AemstelVerbrande molens tijdens de invasie van 1799Beth Haim: Internationaal beroemde begraafplaatsVaart uit tijd van verveningEen wrede vergeten oorlog op Noord-Hollandse bodem

0 reacties op Oneindig Noord-Holland op de radioU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan Oneindig Noord Holland