Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Gloednieuwe route: fiets met ons door het Gooi!

Woensdag 5 april 2017 lanceren Stichting Oneindig Noord-Holland en de Provincie Noord-Holland de gloednieuwe fietsroute 'Vrijheid en Onvrijheid in het Gooi'. Om de verhalen uit deze fietsroute de aandacht te geven die ze verdienen, ben je van harte uitgenodigd om de route op gepaste wijze met ons te onthullen.

Vrijheid en Onvrijheid in het Gooi

We heten je van harte welkom in het Dudok Architectuur Centrum te Hilversum waar gedeputeerde Jaap Bond het routeboekje aanbiedt aan de burgemeesters van Hilversum en Laren. Vervolgens laten we u kennismaken met twee prachtige verhalen uit de route, om tenslotte af te sluiten met een drankje in Café Dudok.

Verhalen van vrijheid en onvrijheid

Het lijkt zo vanzelfsprekend om in vrijheid te leven, maar we hoeven niet ver in het verleden te graven om te voelen dat dit helemaal niet zo logisch is. Vaders, moeders, opa's, oma's, zonen en dochters gaven er hun leven voor. Ieder jaar gedenken we oorlogsslachtoffers en staan we stil bij het grote geluk om in vrijheid te kunnen leven. In 2017 is de Nationale Viering van de Bevrijding in Noord-Holland. Oneindig Noord-Holland en de provincie Noord-Holland maken de verhalen en plaatsen van betekenis in tijden van oorlog en vrede, vrijheid en onvrijheid zichtbaar en tastbaar met deze fietsroute langs persoonlijke verhalen en sporen in het landschap.

Het raadhuis van Hilversum

Persoonlijke verhalen en sporen in het landschap

Van een oorlogsdagboek uit Loosdrecht tot een jonge hongerevacué uit Hilversum en van een luchtwachttoren uit de Koude oorlog tot een kamp voor Molukse gezinnen: de oorlogsverhalen uit deze route raken vele mensen en brengen de essentie van het leven heel dichtbij. Door persoonlijke verhalen te vertellen en sporen in het landschap te laten zien worden nummers namen en beseffen we hoe het is om in vrijheid te leven. Met de verhalen uit deze route is een rijk palet aan gebeurtenissen uit tijden van oorlog en vrede te beleven, opdat we niet vergeten hoe bijzonder het is om in vrijheid te leven en deze door te geven aan anderen.

Datum: Woensdag 5 april

Locatie: Dudok Architectuur Centrum, Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum

Inloop vanaf 14:30 uur

NB: Het is mogelijk om zowel lopend als op de fiets deel te nemen aan het verkennen van de route in Hilversum. Brengt u uw eigen fiets mee? Als u zich wilt aanmelden bij mevrouw Teske, teskee@noord-holland.nl zou u de organisatie erg helpen.

Gerelateerde verhalen: WereldomroepEen luchtwachttoren op EikenrodeVliegramp in BussumLarense Berg-Stichting voor Joodse kinderenHet gedenkkruis op de BussummerheideDirk van Reenen, honger-evacué bij de boerenDe Wehrmacht en het verzet hadden één ding gemeen: HilversumHet einde in zicht: de laatste oorlogsdagen in LoosdrechtDe massale klopjacht op oorlogscrimineel Pieter MentenDe uitbarsting van naoorlogse volkswoedeKamp Almere: woonoord voor Ambonezen

Automatisch gerelateerde verhalen: WereldomroepEen luchtwachttoren op EikenrodeVliegramp in BussumLarense Berg-Stichting voor Joodse kinderenHet gedenkkruis op de BussummerheideDirk van Reenen, honger-evacué bij de boerenDe Wehrmacht en het verzet hadden één ding gemeen: HilversumHet einde in zicht: de laatste oorlogsdagen in LoosdrechtDe massale klopjacht op oorlogscrimineel Pieter MentenDe uitbarsting van naoorlogse volkswoedeKamp Almere: woonoord voor Ambonezen

0 reacties op Gloednieuwe route: fiets met ons door het Gooi!U bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan Oneindig Noord Holland