Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Nieuwe aanwinst voor Muiderslot

Het Muiderslot heeft op de internationale kunstbeurs TEFAF in Maastricht een bijzonder schilderij van Gerrit Berckheyde gekocht. Het is één van de zes zeventiende-eeuwse schilderijen waarop het middeleeuwse kasteel staat afgebeeld.

De nieuwe aanwinst

'Zicht op de waterburcht van Muiden' van Gerrit...

De nieuwe aanwinst

'Zicht op de waterburcht van Muiden' van Gerrit Berckheyde (1638-1698).

Bijzondere aanwinst

De schilder Gerrit Berckheyde (1638-1698) is vooral bekend vanwege zijn stadsgezichten van Amsterdam en Haarlem. Zijn beroemdste werk is waarschijnlijk 'De bocht van de Herengracht', waar hij de Gouden Bocht in Amsterdam schilderde. Dat hij het Muiderslot afbeeldde is bijzonder, omdat er wereldwijd maar zes zeventiende-eeuwse schilderijen van het Muiderslot bekend zijn. Twee daarvan waren al in het bezit van het kasteel.

Het schilderij

Op het schilderij 'Zicht op de waterburcht van Muiden' zien we het Muiderslot vanuit het noordoosten. Op de voorgrond zien we twee adelijke heren met een jachthond, die naar een groepje vissers kijken. De directeur van het Muiderslot, Bert Boer, is blij met de aankoop: "het voelt alsof het schilderij weer thuiskomt, we zijn er trots op dat het vanaf april te zien is in de Ridderzaal van het Muiderslot".

Gerelateerde verhalen: Het Muiderslot en zijn bewonersHet Muiderslot: middeleeuwse waterburcht verdedigt Amsterdam

Automatisch gerelateerde verhalen: Het Muiderslot en zijn bewonersHet Muiderslot: middeleeuwse waterburcht verdedigt Amsterdam

0 reacties op Nieuwe aanwinst voor MuiderslotU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan Oneindig Noord Holland