Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Nieuw: Tijdschrift voor Historische Geografie

Wil je zoveel mogelijk te weten komen over de vroegere overstromingsgebieden van het IJsselmeer en de veenbodem van Waterland, maar loop je ook warm voor de geschiedenis van de architectuur in Haarlem en Enkhuizen? Dan zal het 'Tijdschrift voor Historische Geografie' dat in maart voor het eerst zal verschijnen je vast wel bekoren.

Het noordelijke deel van Holland, in de volksmond West-Friesland en het Noorderkwartier in 1645, Joan Blaeu. Beeld: Wikimedia Commons

Het nieuwe vaktijdschrift over de geschiedenis van ons cultuurlandschap wordt uitgegeven door Uitgeverij Verloren, de grootste in geschiedenis gespecialiseerde wetenschappelijke uitgeverij in Nederland. Het 'Tijdschrift voor Historische Geografie', ook wel 'THG', is een wetenschappelijk maar ook toegankelijk tijdschrift, met prachtige kaarten, foto's, schilderijen en prenten. Hierin komen zowel jonge als ervaren onderzoekers van de ruimtelijke ordening aan het woord. Het tijdschrift laat de actuele ontwikkelingen zien binnen de historische geografie en aanpalende vakgebieden als architectuurgeschiedenis en archeologie, met behulp van artikelen, boekbesprekingen en interviews met prominente onderzoekers. Op die manier wordt geprobeerd reflectie en debat te stimuleren.

Iedereen die alles wil weten van de geschiedenis, het erfgoed en de omgang met landschappen en steden, en het tijdschrift vier keer per jaar wil ontvangen kan zich via de website van de uitgeverij aanmelden voor een introductieabonnement.

Gerelateerde verhalen: 23 februari 1672: brand in drukkerij van BlaeuMagazine Napoleon in Nederland 1811-2011ReistijdmagazineNieuw magazine: Anno 1813Recordbedrag voor Blaeu Atlas

0 reacties op Nieuw: Tijdschrift voor Historische GeografieU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan Oneindig Noord Holland