Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Muizenfort Museum doet de deur dicht


Tijd van plannen maken is voorbij volgens het museum.

Het Muider Muizenfort Museum is dicht. De vrijwilligers hebben besloten de deuren niet meer te openen. Ze zijn teleurgesteld in de gemeente.

Muizenfort Museum Muiden

Bron: www.muidermuizenfortmuseum.nl

Muizenfort Museum Muiden

Bron: www.muidermuizenfortmuseum.nl

Museumplannen

Het Muizenfort Museum wil vernieuwen en heeft daar de afgelopen drie jaar plannen voor gemaakt, ook aangewakkerd door een idee van de gemeente Muiden om het oude fort te verkopen. Dat plan lijkt inmiddels van de baan, maar de plannen voor het museum liggen er. "Het plan voor het nieuwe Muizenfort gaat uit van het realiseren van een vernieuwd, professioneel museum met onder andere presentaties over de historie van (vesting) Muiden, het erfgoed van Fortenland en de Hollandse Waterlinies. Het fort wordt gratis toegankelijk voor alle Muiders en overige bezoekers en zal tevens gaan dienen als een informatiecentrum over Muiden met o.a. een VVV-post", zo schrijft het Muizenfort Museum.

Onrendabel

Gemeente Muiden vindt de plannen onrendabel. De financiƫle onderbouwing is onvoldoende en daarom wil het college van B en W niet meewerken. Onzin, zo zegt het museum. Er is een businessplan en dat plan is gemaakt door een professional. Verder zijn er gesprekken geweest met subsidiegevers en die zeggen dat genoemde subsidiebedragen niet onrendabel zijn. En wat voor risico is er? "Volgens ons kunnen de voorliggende plannen voor de gemeente zonder risico worden uitgevoerd door afspraken te maken dat de gemeente het huurcontract kan ontbinden bij het niet behalen van afgesproken doelstellingen."

Muizenfort

Bron: www.onh.nl

Muizenfort

Bron: www.onh.nl

Deur dicht

"De tijd van steeds maar weer nieuwe plannen maken is naar onze mening voorbij, het is nu zaak om tot uitvoering over te gaan", zo stelt het Muizenfort. En dus blijft tot die tijd de deur dicht en heeft Muiden een museum minder. De hoop is gevestigd op de fracties van de politieke partijen. Die krijgen binnenkort bezoek van het Museum. Die moeten dan in de gemeenteraad met een plan komen die de plannen van het Muizenfort Museum waar kunnen maken.

Bron: www.muidernieuws.nl

Gerelateerde verhalen: Waar dankt het Muizenfort in Muiden zijn naam aan?Het Muizenfort te MuidenMuizenfort (Stelling van Amsterdam)

0 reacties op Muizenfort Museum doet de deur dichtU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan Oneindig Noord Holland