Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

De Legenden & Verhalen Route door Edam


Wandel door de rijke historie van Edam

Deze wandelroute door het oude stadshart van Edam brengt u langs historische plekken met verborgen verhalen. Zoals het levensverhaal van Trijntje Keever, de langste meid die ooit geleefd heeft in ons land. Zij was in het zeventiende-eeuwse Holland een beroemdheid. En waar vindt u een drijvende kelder, mysterieuze talstenen en de classis van mirakelen? In de loop der tijd zijn deze historische namen en plekken in de vergetelheid geraakt, maar in de Legenden & Verhalen Route door Edam komen zij weer tot leven!

Klik hier voor de kaart van de Legenden & Verhalen Route Edam

De wandelroute begint in het hart van het Edam, op het Damplein voor de VVV in het oude Stadhuis. Daarna volgen nog 16 verhalen over de geschiedenis en het rijke culturele erfgoed in het centrum van Edam. In veel verhalen komen bijzondere objecten en kunstvoorwerpen voor die te zien zijn in het Edams Museum. Het museum is gevestigd in het "Steenen Coopmanshuys", maar heeft ook een dependance in het Stadhuis. Hier hangt het levensgrote schilderij van Trijntje Keever. Wij raden u aan om na de wandeling het Edams Museum te bezoeken om de bijzondere objecten en kunstvoorwerpen uit de verhalen in levenden lijve te bekijken. Meer informatie over het Edams Museum en de openingstijden vindt u op de partnerpagina van het museum.

Deze route is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen het Edams Museum, de VVV Edam,  gemeente Edam-Volendam en Oneindig Noord-Holland. 

Gerelateerde routes:

Automatisch gerelateerde routes:

0 reacties op De Legenden & Verhalen Route door EdamU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan Oneindig Noord Holland