Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Activiteit Fietstocht: Piet Kramer

  • 27 augustus 2017
  • |
  • 17 keer bekeken

Op maandag 5 juni 2017 organiseert het Museum Het Schip voor het eerst een fietstocht langs de belangrijkste ontwerpen van Piet Kramer in Amsterdam Zuid.

Piet Kramer was één van de belangrijkste architecten van De Amsterdamse School, de kunst- en cultuurstroming uit het begin van de vorige eeuw. Piet Kramer stond bekend als een vitale en eigenzinnige kunstenaar met een ongeremde scheppingsdrang. Van zijn creativiteit getuigen onder andere de honderden bruggen die het Amsterdamse stadsbeeld kleuren met hun verrassende architectuur en grillige smeedwerk. Vaak werkte hij samen met Hildo Krop, de stadsbeeldhouwer. Bijzonder is hoe Kramer en Krop de ruimte kregen om - in opdracht van de gemeente - deze 'publieke werken' met hun zeer persoonlijke kunstuitingen te verrijken. Want rijk zijn ze, deze bruggen": rijk aan virtuoos smeed- en metselwerk en rijk aan beelden, vol lyriek en symboliek.

De fietstocht 'Piet Kramer' maakt de bruggen en gebouwen in Amsterdam Zuid, die u al zo vaak gezien heeft, tot een waar kunstwerk.

De fietstocht begint op maandag 5 juni om 12.30 uur en duurt tot 15.00 uur. Vertrek- en eindpunt is op Bezoekerscentrum De Dageraad. De kosten voor deelname, inclusief koffie/thee in de : € 15,- p.p.

Meer informatie

0 reacties op Fietstocht: Piet KramerU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan Oneindig Noord Holland